Östersunds Bluesfestival 2017

27-28 Oktober

Snart dags för party igen denna gången i samarbete med Captain Cook och Jazzköket, vi jobbar på med programmet och fyller på löpande med information här och på vår Facebook https://www.facebook.com/bluesfestivalen/

Biljetter köper ni hos Tickster http://www.tickster.com/events/x9pmk7jx837wbmg

 

 

Artister 2017

Vasti Jackson

En blueslegend från Mississippi som är känd för sin souliga röst och sitt extraordinära gitarrspel. Han har jobbat med många av dom största artisterna som t.ex. BB King, ZZ Hill, Katie Webster, Bobby Rush m.fl. Han är utnämnd till Mississippi Living Blues Legend och invald i Mississippi Musicians Hall of Fame.

Mönsterås Blues Band

Sveriges tajtaste bluesband som spelat ihop i mer än 40 år, dom känner varandra utan och innan och är mer spelsugna än någonsin. Med sin unika blandning av eget material på svenska och väl valda blueslåtar så kommer dom få Captain Cook i självsvängning på lördagen 28 Oktober. Lägg till Calle Engströms underfundiga mellansnack så har vi en speciell spelning att se fram mot. 

Micke Mojjo & The Big 10 Inches

 Kräver ingen närmre presentation vid det här laget, Jämtlands alldeles egna blueshjälte som med sitt gitarrspel och fantastiska röst kommer ge publiken vad dom vill ha. Med sig har han som vanligt ett band som ger gör andra musiker gröna av avund och kallsvettas i försöken att nå samma sväng som denna dynamiska urkraft.

Mr. Bo

I över 30 år har mr Bo mött sin publik. Runt om i Norden är mr Bo en av de mest omtyckta uttolkarna av blues. Han har arbetat med grupper som Mr Bo Blues band, Mr Bo & the Boosters, Nightcats och Mr. Bo & The Voodooers. Dessutom har han turnerat med amerikanska bluesartister som Jimmy Dawkinsoch Lefty Dizz. Det är också i den rika amerikanska blues- och soultraditionen som Bo hittar sin inspiration, både som sångare, gitarrist och låtskrivare. Hans musik har allt som behövs för att få fart på en partysugen festpublik, men han har också en ovanlig förmåga att förmedla den där riktigt blå känslan när klockan just passerat midnatt. ‘

Mr. Bo gästar Micke Mojjo & The Big 10 Inches.

Running Cooper

Vi är oerhört glada och stolta att kunna presentera Running Cooper. En trio som gått från klarhet till klarhet med sin energifyllda rock med rötterna i 70-talet och bluesen.

Grumligt

Som Grumligt Vatten gjorde dom braksucce på Östersunds bluesfestival 2015 och nu är dom tillbaka. 
De blandar kända och mindre kända låtar, varvade med egna alster. Med sång, gitarr, munspel, bas och trummor tar dom med publiken på en resa där det är svårt att sitta still.
Bandet som tidigare hette Grumligt Vatten har 20-årsjubileum i år och har under de senaste två åren arbetat intensivt med låtskrivande.
2016 släpptes det första albumet under namnet Grumligt och i början av 2017 kom en liveskiva från Jazzköket. I höst kommer en skiva till med nyskriven musik.

Tres Hombres

Legendariskt band som startade i början på 80-talet och som har  ZZ Top  som sin stora inspirationskälla. I spetsen på bandet har vi lokala gitarrvirtuosen Janne Berglund.

State of Mud

State Of Mud är Björn Gidlund. I ett brusande, lite skevt, förvillande simpelt ljudlandskap lever och frodas hans alster. 
En karg, monoton och vemodig musik i gränslandet mellan blues, depprock, pop, singer-songwriter men också intensiv och lågmäld country. 

Bottleneck John

Lits egen blueskung Johan Eliasson. De senaste decennierna har han under sitt alias Bottleneck John turnérat kontinuerligt ute i Europa och även i USA och de södra staterna Mississippi, Tennesee och Arkansas med spelningar på klubbar och festivaler där, bl.a. legendariska King Biscuit Blues Festival i Helena!
Bottleneck John bjuder på akustisk ol’timey blues, hokum & spirituals med rötterna djupt nere i 1920/30-talets Mississippidelta.