Östersunds Bluesfestival 2018

27 Oktober

27 Oktober 2018 så är vi tillbaka på ett nyrenoverat Storsjöteatern som även detta år förvandlas till en bluesklubb med plats för tre scener. Det kommer bli en massa bra svängig blues som kommer hålla partyt igång hela kvällen och en bit in på natten.

Årets tema för festivalen The New Generation of Blues med nya spännande artister som står med ett ben i traditionen och ett ben i framtiden. Årets festival bjuder på hela nio akter under kvällen, förhoppningen är att alla ska kunna hitta sitt guldkorn för ingen akt är den andra lik. Genomgående så har festivalen valt att jobba med artister som vet hur man får med sig publiken och ger valuta för inträdet.

 

Artister 2018

Shawn Holt & The Teardrops (US)

Det är svårt att hitta någon genuinare blues än Shawn Holt & The Teardrops och det är svårt att inte nämna legendariska Magic Slim (Morris Holt) i samma andetag. Som son till Magic Slim och arvtagare till pappas band så vilar ett tungt ansvar på att föra traitionen vidare vilket Shanw Holt bevisat att han är mer än kapabel att göra. Han inte bara för traditionen vidare utan har även visat att han kan stå på egna ben med ett eget artistiskt uttryck. Gillar ni klassisk Chicagoblues med självsväng så är detta en akt som ni inte får missa, vi är mycket stolta över att kunna presentera Shawn Holt & The Teardrops på Ösersunds Bluesfestival.


Joakim Tinderholt (NO)


Will Wilde (UK)


Jimmy Z (US)


Erika Baier & The Business (S)

Erika Baier & The Business gjorde succé på Östersunds Bluesfestival 2016 och har sedan dess utvecklats till att bli ett av Sveriges bästa blues band.
För Erika baier & The Business så är livemusik underhållning, man spelar med publiken inte för den och gör en show med energi, precision och tempo. Det är ett sammansvetsat gäng med en karismatisk Erika i full frihet längst fram, flankerad av två eldfängda solister och scenpersonligheter, ankrat av ett tätt och tungt komp. Det är en varierad repertoar med både råstyrka, finess och utrymme för lek.


Julie Rhodes (US)


Slidin Slim (SE)


Big Rob Blues Quartet (SE)

 

Ibland så  faller bitarna på plats bara man är öppen för nya intryck. När festivalledningen fick reda på att en ny stjärna höll på att tändas på Stockholms bluesscen och att han dessutom hade ett nytt band på gång med några av Sveriges bästa bluesmusiker så var vi inte sena att nappa på erbjudandet. Big Rob eller Robert Svensson som han heter har gjort sg känd på jamscenen i Stockholm med  ett innerligt uttryck och ett känsligt gitarrspel. Med en behaglig ljudbild med mycket luft och dynamik så är hans gitarrspel verkligen klassiskt med BB King som  förebild men också med intryck från Westside-soundet som Otis Rush, Magic Sam och Buddy Guy skapade. Big Rob tar avstamp i traditionen men lyckas ändå låta fräscht och nytt. Med sig har har han Thomas Lingman (Top Dogs, m.fl.), Patrik Norrman (Erika Baier & The Business, m.fl.), ”Mighty” Bo Gustavsson (Jump4Joy, m.fl.) och Daniel Karlsson (The Beat From Palookaville, m.fl.)


Micke Mojjo & The Bedroom Snakes (Z)