Krönika – Patrik Jemteborn 2014-11-30

Hur blir ditt 2019?
Resan börjar den 30 november. Då körs första racet i vinter som innehåller världscup i skidskytte, alpint, skicross och längdskidor. Lägg därtill Mello 2015 samt andra fantastiska event såsom Yran, Dunder, Björnfest, Bluesfestivalen, Jamtli Julmarknad, Storsjöcupen och man konstaterar snabbt att vi är duktiga på event i länet, oavsett innehåll.

Våra stora evenemang är en upplevelse och ju värre de är desto mer ökar volymen besökare och därigenom de turistekonomiska effekterna. Det stora mediegenomslag som ett attraktivt evenemang har ökar kännedomen om oss där vi visar omvärlden att vi har något speciellt att erbjuda. Det skapar förutsättningar att uppleva oss även i andra sammanhang.
De stora evenemang bidrar till att stärka vår identitet, framtidstro, inflyttning och stolthet vilket ger långsiktiga positiva effekter för hela länet.
VM-dubbeln om fyra år medger mångfaldigad tillväxt i regionen med en i vår livstid oöverträffad publicitet.
Därför vill vi och våra kompisar i Åre att ni alla ska känna er välkomna till resan mot 2019.
Vi har tankar, visioner och kunskap men vi tror inte på något sätt att det är färdigt. Det blir det aldrig och det är precis som det ska vara.
Vi vill göra det här tillsammans så att orter utanför VM-samhällena får ta del av festen.

VC-premiären i skidskytte som startar nu på söndag är första steget där vi välkomnar er som vill bidra med er närvaro, tankar och energi.
Jag lovar vara idel öra!

Så låt höra – Hur blir ditt 2019?
____________________________________________________________________
Patrik Jemteborn
www.worldostersund.se

PW

 Patrik tillsammans med bandet The Biathlon Boys under skidskyttekongressen i september där vi ”spelade hem VM2019” till Östersund